Rollen
•  Concept
•  Interaction Design co
•  Visual Design lead
Opdracht & Uitvoering
Fonkel is een strategisch ontwerp- en webbureau. Voor hun klanten maken ze marketinginstrumenten en maatwerk websites & webapplicaties in Drupal. Na zoveel jaar en een interne organisatieverandering werd het tijd om de huisstijl te vernieuwen. Aan mij de taak – als toenmalig kersverse ontwerper – om de voltooide transitie te stollen in een logo.

Vanuit deze gedachte ben ik gaan schetsen en is er een woordmerk ontwikkeld. De website was uiteraard het hoofdpodium voor het logo, maar de stijl breidde zich snel uit. Van papieren en digitale dragers, tot aan een heus scrum pokerspel.

Gemaakt bij Fonkel.
_
Twee ideeën
Eén van de ideeën (links) was om de pagina’s in zijn geheel op te bouwen als een soort slider, zodat de gebruiker op elk niveau met één klik naar een volgende pagina binnen een categorie kan gaan. Zo kan deze in positieve zin ‘verdwalen’ in de content en met hetzelfde gemak verder navigeren arriverende uit Google.

Een ander idee (rechts) was iets ‘traditioneler’, om met overzichtspagina’s te werken. Om de hoofddiensten te koppelen aan de cases, apart van het ‘kennis’ gedeelte. Zo is het makkelijker de gebruiker te inspireren en hiërarchisch content voor te schotelen. Uiteindelijk is er soort mix ontstaan, die vooralsnog goed werkt.
_
Infographics & icons!
Eén van de infographics is het scrum-wiel van het bedrijf; de methode van hoe er complexe projecten worden opgepakt. 
Voor de core-business zijn er iconen ontworpen. Deze vallen in de midden-categorie qua resolutie en kunnen pixel perfect tot een grootte van 48x48 gebruikt worden.
Custom woordmerk
Door de constructieve aard en de weinige letters loonde het de moeite om de letters van het logo zelf te tekenen. Zo is er een eigen woordmerk ontstaan die onmiskenbaar bij het bedrijf hoort.
Uitdagingen
•  Om rekening te houden met alle wensen van iedereen binnen het bedrijf, en daarvan een kloppend ontwerp te maken.
•  Om overtuigende cases te maken waar je zelf niet aan mee hebt gewerkt.
_
Proces
_

volgende cases

Back to Top