Rollen
•  Concept
•  Interaction Design co
•  Visual Design lead
Opdracht & Uitvoering
Het Jeugd- en Gezinsteam Lelystad biedt hulp aan jongeren en gezinnen in Lelystad. De organisatie wilde zich online beter profileren en een betere connectie maken tussen hun doelgroep en de experts van het JGT.

De output van de strategische sessie’s resulteerde in een merkverhaal & persona’s waarmee we aan de slag konden om een eerste opzet te maken voor een mogelijke user-journey en wireframe.

Na een aantal schetsen was de uitkomst om een combinatie te maken de doelgroepen ingangen te geven naar relevante content en tegelijkertijd in contact te laten kunnen komen met deskundigen & hulpverleners.

Na het presenteren van het idee is er een eerste grafische opzet gemaakt die niet meteen werd goedgekeurd. Er volgden met name wat iteraties op het gebied van beeldredactie maar het interactie-ontwerp is nagenoeg hetzelfde gebleven op enkele wijzigingen na, op basis van veranderde content.

Na 2 sprints stond er al een sterke MVP met een heldere strategie & stijl waar de organisatie even verder mee kan, en die tegelijkertijd nog volop in ontwikkeling is.

Gemaakt bij Fonkel. 
_
Verschillende ingangen
De verschillende ingangen naar de content. De uitdaging was met name om de doelgroep direct aan te spreken en facetten als ‘artikelen’ te vermijden.
_
Responsive
De mobiele, tablet & desktop versie van de homepage.
Nét geen nieuw logo
Hoewel we het JGT ervan hebben kunnen overtuigen dat een nieuw logo & huisstijl konden helpen bij een betere vertaling van hun merkwaarden. Werd er na 2 voorstelronden toch besloten het oude logo te houden. Zie hieronder de voorstellen die het nét niet werden. 
Uitdagingen
•  Om van de bestaande huisstijl een gebruiksvriendelijke en mooie UI te maken.
•  De aanwezige mix van informatie (artikelen) en functionaliteit (contact), maakten de opdracht redelijk lastig. Maar door een handig gebruik van de huisstijlkleuren ben ik tot een werkbare oplossing gekomen.
_
Proces
_

volgende cases

Back to Top